16-17.01.12

Innovation Circle at the Industry Solutions Lab

IBM Zurich Research Laboratory

OPINA netværk med Thomas Schäfer & Benna Hedegaard-Knudsen & Alfred Birkegaard

Projektet har rødder tilbage til januar 2011. Her er et kort udsnit af forhistorien.

Arbejdsgruppen internt var Thomas Lykke og Thomas Rasmussen og speciale studerende fra CBS Dan Herlin og Benna Hedegaard. Fra februar og frem til juli lavet vi en del research og interviews internt og eksternt i Novozymes for at opbygge en case og et konkret udspil som vi ville præsentere for R&D ledelsesteamet i starten af august 2011. Se Dan og Bennas præsentation til Novozymes januar 2011: http://www.slideshare.net/bkhk/zymeshare-open-innovation-platform-proposal-42757187 

Tesen fra Novozymes’ side tog udgangspunkt i: 

  • Der er ved at ske en forandring i forhold til hvor forskning indenfor biotek sker – det er ikke kun i laboratorier i virksomheder og på universiteter, men i stigende grad også hjemme hos biotek entusiaster i deres garager.
  • Stigende betydning af internettet og den ’connectivity’ det giver i forhold til at kunne komme i kontakt med folk ligegyldigt hvor de befinder sig og på hvilket tidspunkt af døgnet.
  • Ergo, vil fremtidens forskere have en anden tilgang til forskning end det vi ser i dag, og det vil muligvis komme til at påvirke vores tilgang til forskning i fremtiden, og derfor vil vi gerne allerede nu begynde at forstå den forandring og arbejde proaktivt med den
  • Fra august og frem til november skrev Dan og Benna så selve specialet, altså med fokus på den akademiske del af projektet. Alfred afsluttede sit speciale i filosofi fra Københavns Universitet i sommeren 2011 og var i kontakt med Novozymes (Ejner B. Jensen og Thomas Lykke) fra august. 

Thomas Lykke skrevet følgende i slutningen af august 2011. “Ejner har ret at Novozymes skal med på vognen før det bliver for sent. Vi har haft en lille arbejds- gruppe i Novozymes som det seneste halve år har diskuteret mulighederne for at skabe et ekstern og globalt netværk (community) af enzym forskere der skal sikrer os at vi har et bredt samarbejde med fremtidens ”opfindere”. Så derfor er din henvendelse bare sket med en perfekt timing. Hvad siger du til at komme forbi i Bagsværd mellem Sep 6 – 9 “.

Benna blev ansat i december 2011 hvor også Thomas Schäfer, leder af Innovation Office, blev involveret.